Natuurmusea voor kinderen: Biesbosch MuseumEiland

Natuurmusea voor kinderen: Biesbosch MuseumEiland

Natuurmusea voor kinderen: Biesbosch MuseumEiland

Wij hebben als gezin een museumjaarkaart en bezoeken graag musea! Musea over de natuur hebben daarin een beetje onze voorkeur. Hier lees je onze belevenissen!

Op een regenachtige zondagmiddag bezochten wij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Het museum ligt in het hart van de Biesbosch en je rijdt er via een prachtige route naartoe.

Lees verder onder de foto

Het museum begint met een film in een aparte filmzaal waarin je in het kort alvast wat leert over de Biesbosch. Na de film kom je het echte museum binnen, waar opnieuw een film speelt. En wat voor een! Op een groot scherm dat over meerdere wanden verdeeld is, zie je een animatie over het ontstaan van de Biesbosch en over de St. Elisabethsvloed in 1421. De animatiefilm blijft zelfs onze ongeduldige kinderen boeien.

Verderop in het museum ontdek je de verscheidenheid en geschiedenis van de Biesbosch. Over hoe mensen vochten tegen het water, over de verdronken dorpen die in een ver verleden hier hebben gestaan, over de polders, over de dieren die in de Biesbosch leven. Ook ontdekken we het leven van de biezen- en rietsnijders die zes dagen per week hard werkten en daardoor veel van huis waren.

Lees verder onder de foto.

De verhalen worden verteld in video’s, audiofragmenten, veel foto’s en attributen. Van opgezette dieren tot interessante films over bewoners van de Biesbosch. Hoe verder we het museum in komen, hoe meer het gaat over het hier en nu. Over de watervoorziening in ons land bijvoorbeeld.

Vanwege de regen en de wind is de Biesbosch beleving helaas geen optie voor ons vandaag. Op een warmere lente- of zomerdag komen we graag terug om in het schaalmodel (compleet met dijken, sluizen en polders) te spelen.

Kortom: een leerzaam museum voor kinderen en volwassenen. Van tevoren hadden we niet echt een verwachting, maar achteraf bleek dit museum een pareltje te zijn! Zelf leerde ik veel nieuws over dit natuurgebied. De kinderen vonden de animatiefilm en de dieren erg interessant.

Gegevens Biesbosch MuseumEiland
Hilweg 2
4251 MT Werkendam
www.biesboschmuseumeiland.nl
Aan de overkant van het museum kun je gratis parkeren. En in de buurt kun je prachtig wandelen. Ook zijn er mogelijkheden voor rondvaarten.
Dit museum is buggyproof.

Share post:

  • /

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *