Recept: bloemkoolcurry

Recept: bloemkoolcurry

Recept: bloemkoolcurry

Deze bloemkoolcurry maak je in een handomdraai en is zo ontzettend lekker!

Ingrediënten bloemkoolcurry:

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 rode uien, in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el kokosolie
  • 250 ml water
  • 100 ml room
  • uit je kruiden- en specerijenkastje: gember, kurkuma, Keltisch zeezout, zwarte peper, chilipoeder
  • 1 blikje kikkererwten
  • een handje postelein
  • als bijgerecht: basmatirijst of platbrood

Zo maak je bloemkoolcurry:
Verwarm de kokosolie in een hapjespan of braadpan (ik gebruik een Dutch oven pan, bij gebrek aan een hapjespan). Bak de uien een minuut of vijf, totdat ze zacht en glazig zijn. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg ze toe. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en doe ze in de pan. Doe het water, de room, de kruiden en specerijen erbij en breng aan de kook. Laat het ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Voeg aan het einde de gesneden postelein toe. Serveer de bloemkoolcurry met basmatirijst of met platbrood.

Eet smakelijk!

Share post:

  • /

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *