Recept: hibiscus ijsthee

Recept: hibiscus ijsthee

Recept: hibiscus ijsthee

Deze ijsthee heeft een prachtige rode kleur en is verfrissend op warme dagen. En ook nog eens heel eenvoudig te maken ook!

Ingrediënten:

  • 15 gram gedroogde hisbiscusbloemen (ik kocht ze hier)
  • een kaneelstokje
  • 1 liter water
  • honing

Doe het water in een pan en voeg de hibiscusbloemen en het kaneelstokje toe. Breng het water aan de kook en haal de pan daarna van het vuur. Laat het water afkoelen en voeg de honing naar smaak toe. Laat de thee daarna minstens een nacht in de koelkast staan om te trekken. Zeef de bloemen en het kaneelstokje eruit en giet de ijsthee in een glazen fles. Voeg als extra smaak eventueel een paar schijfjes citroen of sinaasappel toe.

Heerlijk verfrissend op een warme zomerdag! Je kunt de ijsthee in de koelkast een paar dagen bewaren.

Share post:

  • /

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *