Recept: Zoete aardappelschotel

Recept: Zoete aardappelschotel

Recept: Zoete aardappelschotel

Dit is het lievelingseten van mijn man. Zelf ben ik niet heel dol op zoete aardappels, maar ik maak dit gerecht met liefde voor hem klaar. Dit gerecht is zowel zoet en zacht als pittig en hartig. En je kunt er eindeloos mee variëren.

Ingrediënten zoete aardappelschotel (1 flinke portie):

  • 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el pindakaas van 100% pinda’s
  • Keltisch zeezout en zwarte peper
  • 1 tl sambal
  • 1 el honing
  • een handje rucola
  • goed vet in om te bakken, zoals kokosolie, ossenwit of roomboter
  • Optioneel: gebakken spek, rauwe nootjes, granaatappelpitjes (of wat je zelf maar lekker vindt)

Bereidingswijze:
Zet een hapjespan of braadpan op het vuur en smelt de olie. Voeg eerst de ui toe en bak 2 minuten, voeg daarna de knoflook toe. Roer na 2 minuten de stukjes zoete aardappel, Keltisch zeezout en peper erdoor en laat ze – met het deksel op de pan – in ruim een kwartier zachtjes garen. Zet het vuur dus lager en roer af en toe, anders koeken de aardappels aan onderin je pan. Meng ondertussen in een kommetje de pindakaas, honing en sambal. Proef even of je de smaak lekker vindt. Te pittig? Doe er een beetje honing bij. Te zoet? Voeg een beetje sambal toe.
Als de aardappels gaar zijn, roer je de saus erdoor. Schep het mengsel op een bord en garneer met rucola en de optionele ingrediënten. Eet smakelijk!

Share post:

  • /

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *