Now Reading
Boekentips over etherische olie, aromatherapie en natuurgeneeskunde

Boekentips over etherische olie, aromatherapie en natuurgeneeskunde

In de wereld van de aromatherapie is enorm veel informatie te vinden. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en wil je er gewoon even een goed boek bij pakken om informatie in op te zoeken. In deze blog deel ik mijn boekentips met je. Het zijn boeken waar ik zelf veel aan heb en die ik er regelmatig bij pak als naslagwerk, om informatie in op te zoeken, om contra-indicaties te checken of om gewoon eens heerlijk in te bladeren.

Boeken specifiek over aromatherapie en etherische olie
Onderstaande boekentips gaan specifiek over het gebruik van etherische olie, toepassingen daarvan en aromatherapie.

  • Het Aromecum van drs. Harmen Rijpkema (Nederlandstalig) is een dik boek boordevol monografieën van etherische olie, maar ook over plantaardige oliën. Elke olie wordt uitgebreid beschreven. Op deze manier leer je allerlei verschillende oliën goed kennen. Je leest over de herkomst van een olie, de productie, contra-indicaties en toepassingen. Ook schrijft Rijpkema in het boek over doseringen en veiligheid.
  • Essential Oil Safety van Robert Tisserand en Rodney Young (Engelstalig) is een klassieker! Met 800 pagina´s dik heb je een schat aan waardevolle informatie in handen. Het boek is diepgaand en gaat specifiek in op veiligheid. Dit is een echt naslagwerk, met informatie over chemie, inhoudsstoffen en de werking daarvan. Er is een hardcover editie beschikbaar en ook een e-book.
  • Essential Oils van Jennifer Peace Rhind (Engelstalig) biedt ook een schat aan informatie. Een dik handboek over het gebruik van etherische olie, de werking, opname en metabolisatie, veiligheid, verschillende oliën worden breed uitgediept.
  • Listening to scent van Jennifer Peace Rhind (Engelstalig) is een vlot, gangbaar boekje over ons reuksysteem en hoe dat precies werkt. Heel fascinerend. Zeker in combinatie met de inzet van aromatherapie.
  • Klinische AromaZorg van Madeleine Kerkhof (Nederlandstalig) vind ik een waardevol boek als klinisch aromatherapeut. Het boek geeft waardevolle informatie over het inzetten van etherische olie, CO2-extracten en plantaardige oliën bij tal van klachten een aandoeningen. Inclusief aandacht voor veiligheid, klinisch redeneren, contra-indicaties en doseringen.
  • CO2-extracts in aromatherapy van Madeleine Kerkhof (Engelstalig) gaat specifiek over CO2-extracten binnen de aromatherapie. Enorm interessant! CO2-extracten zijn in opmars en zijn prachtig om te gebruiken binnen de aromatherapie.
  • The heart of aromatherapy van Andrea Butje (Engelstalig) is een prettig handboekje waarin 40 etherische oliën worden uitgediept.
  • Clinical aromatherapy – essential oils in practice van Jane Buckle (Engelstalig) is een boek specifiek over klinische aromatherapie, geschreven door verpleegkundige Jane Buckle. Het boek gaat over de klinische toepassingen van aromatherapie met name in de zorg.

Boekentips over natuurgeneeskunde, darmgezondheid, holistisch kijken, kruidengeneeskunde en natuurlijk leven
Onderstaande boeken gaan over natuur-/kruidengeneeskunde in de brede zin van het woord. Het zijn boeken die mij helpen om verder te kijken en me verder te verdiepen. Omdat holistisch kijken en denken past binnen de natuurgeneeskunde, vind ik het belangrijk om daar ook informatie over op te kunnen zoeken.

Binnenkort volgen er meer boekentips!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top