Now Reading
Is etherische olie een natuurproduct?

Is etherische olie een natuurproduct?

´Etherische olie is geen natuurproduct, maar het product van een destillateur´, schreef laatst iemand op Facebook. Eerst gingen mijn nekharen overeind staan, want etherische olie is toch zéker een natuurproduct? Maar daarna liet ik de uitspraak bezinken en ging ik erover nadenken. Deze persoon heeft enerzijds toch gelijk. In deze blog lees je meer over hoe je een etherische olie van verschillende kanten kan benaderen.

Etherische olie zoals we die in een flesje in huis hebben, komt in deze vorm niet zomaar voor in de natuur. Niet zoals een slaplant die je eet, of een bos verse kruiden of een sinaasappel. Alle gewassen bevatten allerlei inhoudsstoffen en bestandsdelen die goed kunnen zijn voor de mensen. Maar allereerst zijn ze er voor de plant zelf, zodat de plant zichzelf kan beschermen en gezond kan groeien.

Geconcentreerd product
Een producent van etherische olie oogst een heleboel plantenmateriaal tegelijk, gaat dat destilleren en heeft als eindproduct een kleine hoeveelheid etherische olie. Een klein deel van de stoffen uit een plant kunnen worden gevangen in een etherische olie. Daarom is het product ook zo geconcentreerd en sterk en heb je maar heel weinig nodig om een effect te bereiken. En daarom is etherische olie eigenlijk ook een product van een destillateur. In ´de natuur´ krijgen wij nooit zoveel stoffen uit etherische olie binnen, want wie neemt er nu een paar kilo citroenmelisse of tijm?

Etherische olie is prachtig en je kunt er veel mee doen. En het is ook puur natuur, want de olie wordt gewonnen uit een natuurproduct. Maar anderzijds is het ook heel specifiek, maar een mini onderdeel uit een plant. We hebben er niet zoveel van nodig. Dit is voor mij ook een van de redenen waarom ik etherische olie niet dagelijks gebruik. Ons lichaam is niet gemaakt om veel etherische olien te verwerken gedurende de dag. Je kunt het niet onbeperkt gebruiken omdat het zo geconcentreerd en sterk is.

See Also

Is het een goed product? Jazeker! Is het natuurlijk? Dat ook, maar met een kanttekening. Hoe kijk jij hier tegenaan? 

What's Your Reaction?
Excited
5
Happy
3
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top