Now Reading
Wat is aromatherapie?

Wat is aromatherapie?


Als aromatherapeut zet je etherische oliën en andere aromatische en plantaardige producten op therapeutische basis in. Je wil iets bereiken op lichamelijk, psychisch of emotioneel niveau. Daarvoor moet je de persoon kennen voor wie je iets maakt. En geen symptoombestrijding doen, maar op zoek gaan naar de achterliggende oorzaak van een hulpvraag. Wie is hij/zij? Wat is de (medische) achtergrond, wat zijn de contra-indicaties. Enzovoort. Je neemt een hele anamnese af. In deze blog lees je meer over hoe een aromatherapeut te werk gaat.

Aromatherapeuten werken met onder andere etherische olie, maar ook met CO2-extracten, plantaardige olien, maceraten, kruiden, bijenwas, butters en allerlei andere natuurlijke middelen. Je moet de producten goed kennen waar je mee werkt, want het zijn stuk voor stuk geconcentreerde stoffen met elk een eigen/specifieke werking en eventuele interactie. Welke inhoudsstoffen bevatten ze? Wat is het effect daarvan specifiek op die persoon? Kan ik oliën combineren en zo ja hoe dan? En hoe werkt het menselijk lichaam hierin precies?

Aromatherapie is altijd maatwerk, geen quickfix.

Advies
Je kunt bij mij terecht voor advies op het gebied van aromatherapie. Mocht mijn kennis of ervaring nog niet voldoende zijn om je te helpen, dan verwijs ik je graag door naar een (aroma)therapeut uit mijn netwerk. Ik heb inmiddels een lijstje met ervaren aroma-/natuurgeneeskundig therapeuten, met allemaal hun eigen professionele expertise. Soms is een casus nog te complex voor een tweedejaars student als ik 🙂 En dan is doorverwijzen of samenwerken beter dan op eigen houtje aan de slag gaan,

See Also

Oorzaken aanpakken
Aromatherapie is een serieus onderdeel binnen de natuurgeneeskunde. Is dat altijd met het inzetten van etherische olie? Soms wel, maar misschien is een etherische olie nu niet de oplossing en moeten we iets anders aanpakken. Als natuurgeneeskundigen spitten we naar de oorzaak en willen geen symptomen bestrijden, daarom is maatwerk altijd nodig en neem ik de tijd voor een anamnese en intake.

Ben je op zoek naar concreet advies? Dan kun je contact met mij opnemen. Ik geef kosteloos een kort advies specifiek over het gebruik van etherische olie.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top