Now Reading
Niet meer kunnen ruiken na corona

Niet meer kunnen ruiken na corona

Sommige mensen hebben na een infectie met het coronavirus een verminderd reukvermogen en soms ook minder smaak. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om je reukvermogen terug te krijgen door te oefenen. Je stimuleert de geurreceptoren in je neus en daarmee je hersenen om een geur opnieuw te herkennen. Via Natuurmama kun je een reuktraining bestellen die je helpt om je reukvermogen terug te krijgen!

Hoe werkt ruiken?
Als je een geur ruikt, worden geurreceptoren in de neus geprikkeld en gestimuleerd. Deze receptoren staan direct in verbinding met onze hersenen, het olfactorisch systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je een geur snel kan herkennen. Je lichaam kan binnen no time reageren op een geurprikkel. Bijvoorbeeld: je komt bij de bakker en ruikt versgebakken brood, bijna meteen staat het water je in de mond. Ook bij waarschuwingsgeuren zoals brand of gas, komt je lichaam snel in actie. Door middel van geuren kun je verschillende processen in je lichaam op gang brengen, dat is een belangrijk onderdeel binnen de aromatherapie.

Reuktraining
Als je je geurvermogen opnieuw wilt stimuleren, train je de geurreceptoren in je neus en het olfactorisch systeem. Het is de bedoeling dat je regelmatig specifieke en uitgesproken geuren ruikt. Dat kan goed met etherische olie. De Duitse professor Hummel van de universiteit van Dresden heeft een reuktraining samengesteld waarbij je dagelijks vier specifieke, heel verschillende geuren ruikt (Hummel et al., 2009). Hiermee kun je je reukvermogen stimuleren en opnieuw geuren gaan herkennen en ruiken. De reuktraining kun je daarna uitbreiden met nieuwe geuren. Deze reuktraining is erg geschikt voor mensen die corona hebben gehad en daarna minder of helemaal niet meer kunnen ruiken.

Bestel een reuktraining bij Natuurmama
Via deze site kun je een reuktraining bestellen. Je krijgt vier flesjes met vier verschillende geuren thuisgestuurd. De geuren zijn erg verschillend en prikkelen verschillende geurreceptoren. Twee keer per dag doe je de reuktraining, dit kost je een aantal minuten per keer. Van tevoren stem ik met je af of de geuren uit de reuktraining voor jou geschikt zijn. Ook krijg je een uitgebreide handleiding en hebben we gedurende de periode van de reuktraining (minstens 12 weken, met mogelijkheid tot uitbreiding) geregeld contact. Het is mogelijk om de reuktraining te verlengen met andere geuren.

De reuktraining is geen geneesmiddel, maar een manier om herstel te stimuleren!

Wat kost de reuktraining?
De reuktraining kost € 35 (excl. BTW). Daarvoor krijg je een reuktrainingsset thuisgestuurd met vier geuren, een intake via de mail of telefoon, een handleiding hoe de reuktraining werkt en gedurende de eerste twaalf weken van de training regelmatig contact met mij. Vul onderstaand formulier in om de reuktraining te bestellen.

See Also

  What's Your Reaction?
  Excited
  1
  Happy
  0
  In Love
  0
  Not Sure
  0
  Silly
  0
  View Comments (0)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.

  © 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
  Scroll To Top