Now Reading
Recept: maak je eigen aftersun met natuurlijke ingrediënten

Recept: maak je eigen aftersun met natuurlijke ingrediënten

Een aftersun maak je gemakkelijk zelf. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, het is in een mum van tijd klaar én je gebruikt alleen natuurlijke producten die goed zijn voor je huid en voor het milieu. Deze zelfgemaakte aftersun verkoelt en kalmeert je huid, draagt bij aan herstel en is ook nog pijnstillend mocht je iets te lang in de zon hebben gezeten. In deze blog lees je een recept waarmee je meteen zelf aan de slag kan.

Het onderstaande recept maakte ik vorig jaar. En in mijn enthousiasme plakte ik het etiket scheef op de pot 😉 De aftersun kwam regelmatig goed van pas na een middagje op het strand.

Hoe maak je zelf aftersun?
Zelf aftersun maken is niet moeilijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig:

  • Aloëveragel
  • Hydrolaat, bijvoorbeeld (een mix van) geranium, lavendel, helicryse, cistusroos, roos, korenbloem, Roomse kamille of gebruik dit mengsel van verschillende hydrolaten die specifiek zijn samengesteld voor aftersun

Als je een geschikt hydrolaat kiest voor je aftersun, moet je letten op de eigenschappen. Ideale eigenschappen voor je aftersun zijn: verkoeling, pijnstillend, huidkalmerend en huidherstellend. Ook de aloëveragel draagt hieraan bij. Aloëvera werkt huidkalmerend, genezend, verkoelend en pijnstillend. Heb je jeuk op je huid nadat je in de zon bent geweest? Dan werkt aloëveragel ook jeukstillend.

See Also

Meng drie delen aloëveragel met één deel hydrolaat, zo kun je zelf bepalen hoeveel aftersun je nodig hebt. Schud alles goed door elkaar en giet het mengsel in een sprayflesje. Een spray op een rode, gevoelige huid werkt vaak prettiger dan dat je iets smeert. Bewaar de aftersun in de koelkast.

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top