Now Reading
Recept: pompoencake met chocola (vegan, glutenvrij)

Recept: pompoencake met chocola (vegan, glutenvrij)

Met een beetje geluk en improvisatie toverde ik deze heerlijke pompoencake met chocola op tafel. En hij was heerlijk! Mijn man verdraagt geen gluten, koemelk en ei en daardoor zijn we vaak aangewezen op zelfgemaakte baksels. En moeilijk is dat gelukkig niet! Deze cake/taart kun je eten als tussendoortje bij de koffie, maar ook prima als ontbijt! Hij is erg voedzaam en zit bomvol goede voedingsstoffen die langdurig energie geven. Deze cake bevat geen gluten en is ook helemaal vegan! Zorg ervoor dat je op tijd begint, want de pompoen moet van tevoren een uurtje garen in de oven.

Ingrediënten pompoencake met chocola:

  • 1 biologische pompoen met schil
  • 170 gram glutenvrij havermeel of havermout
  • 100 gram kastanjemeel
  • 30 gram lijnzaad
  • 70 gram kokosolie, licht gesmolten
  • een snufje Keltisch zeezout
  • een handje rozijnen
  • een theelepel kardemom
  • een theelepel kaneel
  • Eventueel naar smaak: kokosbloesemsuiker of ahornsiroop

Voor de chocoladelaag:

  • 1 reep pure chocola (zo puur mogelijk, dan zit er zo min mogelijk suiker in) of 50 gram kokosolie en een flinke schep rauwe cacaopoeder.

Voor de garnering:

See Also

  • 10 walnoten (of andere noten, als je dat liever hebt)

Bereidingswijze pompoencake:
Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten (deze kun je roosteren en opeten) en leg de twee helften op een bakplaat in de oven. Laat de pompoen in ongeveer één uur gaar worden op 150 graden. Snijd daarna de pompoen in stukjes.
Voeg alle ingrediënten van de cake samen in een keukenmachine of blender en mix er een beslag van. Vet een bakvorm in en giet het beslag erin. Leg de walnoten erop.
Bak de cake op ongeveer 180 graden. Per oven zal een beetje verschillen hoe lang het duurt voordat de cake gaar is, maar gemiddeld zal het ongeveer 40 minuten zijn.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie of meng gesmolten kokosolie met de cacao. Als de cake gaar is, haal je hem uit de oven en giet je de gesmolten chocola erover. Zet de cake twee uur in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk!

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
2
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top