Now Reading
Reuktraining: Als je niets meer kunt ruiken zijn dit de mogelijkheden!

Reuktraining: Als je niets meer kunt ruiken zijn dit de mogelijkheden!

Sommige mensen hebben na het doorlopen van een ziekte, verkoudheid of na een infectie met COVID-19 (coronavirus) een verminderd reukvermogen. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om je reukvermogen terug te krijgen door te oefenen. Je stimuleert de geurreceptoren in je neus en daarmee het olfactorisch systeem van de hersenen. In deze blog lees je over de mogelijkheden van reuktraining en wat jij kunt doen om je reukvermogen opnieuw te stimuleren.

Als je een geur ruikt, worden geurreceptoren in de neus geprikkeld en gestimuleerd. Deze receptoren staan direct in verbinding met onze hersenen, het olfactorisch systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je een geur snel kan herkennen. Je lichaam kan binnen no time reageren op een geurprikkel. Bijvoorbeeld: je komt bij de bakker en ruikt versgebakken brood, bijna meteen staat het water je in de mond. Ook bij waarschuwingsgeuren zoals brand of gas, komt je lichaam snel in actie. Door middel van geuren kun je verschillende processen in je lichaam op gang brengen, dat is een belangrijk onderdeel binnen de aromatherapie.

Hoe werkt reuktraining?
Als je je geurvermogen opnieuw wilt stimuleren, train je de geurreceptoren in je neus en het olfactorisch systeem. Het is de bedoeling dat je regelmatig specifieke en uitgesproken geuren ruikt. Dat kan goed met etherische olie. De Duitse professor Hummel van de universiteit van Dresden heeft een reuktraining samengesteld waarbij je dagelijks vier specifieke, heel verschillende geuren ruikt (Hummel et al., 2009). Hiermee kun je je reukvermogen stimuleren en opnieuw geuren gaan herkennen en ruiken. De reuktraining kun je daarna uitgebreiden met nieuwe geuren.

Bestel een reuktraining bij Natuurmama
Via deze site kun je een reuktraining bestellen. Je krijgt vier flesjes met vier verschillende geuren thuisgestuurd. De geuren zijn erg verschillend en prikkelen verschillende geurreceptoren. Twee keer per dag doe je de reuktraining, dit kost je een aantal minuten per keer. Van tevoren stem ik met je af of de geuren uit de reuktraining voor jou geschikt zijn. Ook krijg je een uitgebreide handleiding en hebben we gedurende de periode van de reuktraining (minstens 12 weken, met mogelijkheid tot uitbreiding) geregeld contact. Het is mogelijk om de reuktraining te verlengen met andere geuren.

De reuktraining is geen geneesmiddel, maar een manier om herstel te stimuleren!

Wat kost de reuktraining?
De reuktraining kost € 35 (excl. BTW). Daarvoor krijg je een reuktrainingsset thuisgestuurd met vier geuren, een intake via de mail of telefoon, een handleiding hoe de reuktraining werkt en gedurende de eerste twaalf weken van de training regelmatig contact met mij.

See Also

Bestel de reuktraining hier.

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top