Reuktraining

Sommige mensen hebben na het doorlopen van een ziekte, verkoudheid of na een infectie met COVID-19 (coronavirus) een verminderd reukvermogen. Deze reuktraining helpt mee om het reukvermogen te herstellen en weer opnieuw geuren te gaan ruiken.

Hoe werkt de reuktraining?
Met de reuktraining wordt het olfactorische gedeelte van de hersenen gestimuleerd. Als je een geur ruikt, worden geurreceptoren in onze neus gestimuleerd. Deze receptoren staan direct in verbinding met onze hersenen, waardoor je over het algemeen een geur snel kan herkennen. Je lichaam kan heel snel reageren op een geurprikkel. Bijvoorbeeld: je komt bij de bakker en ruikt versgebakken brood, bijna meteen staat het water je in de mond. Ook bij waarschuwingsgeuren zoals brand of gas, komt je lichaam snel in actie. Deze reuktraining stimuleert je olfactorisch systeem en de geurreceptoren in de neus. Door ze regelmatig bloot te stellen aan een specifieke geur, wordt je getraind om geuren opnieuw te herkennen. Etherische oliën hebben een sterke geur en werking en zijn daarom goed geschikt voor reuktraining. De reuktraining is gebaseerd op het onderzoek van de Duitse professor Hummel van de Universiteit van Dresden (Hummel et al., 2009).

Bij de deze reuktraining krijg je vier flesjes met vier verschillende geuren thuisgestuurd. De geuren zijn erg verschillend en prikkelen verschillende geurreceptoren. Twee keer per dag doe je de reuktraining, dit kost je een aantal minuten per keer. Van tevoren stem ik met je af of de geuren uit de reuktraining voor jou geschikt zijn. Ook krijg je een uitgebreide handleiding en hebben we gedurende de periode van de reuktraining (minstens 12 weken, met mogelijkheid tot uitbreiding) geregeld contact. Het is mogelijk om de reuktraining te verlengen met andere geuren.

De reuktraining is geen geneesmiddel, maar een manier om herstel te stimuleren!

Wat kost de reuktraining?
De reuktraining kost € 35 (excl. BTW). Daarvoor krijg je een reuktrainingsset thuisgestuurd met vier geuren, een intake via de mail of telefoon, een handleiding hoe de reuktraining werkt en gedurende de eerste twaalf weken van de training regelmatig contact met mij. Wil je de reuktraining verlengen of andere geuren (erbij) gebruiken, dan is dat mogelijk tegen een meerprijs.

Vul onderstaand formulier in om de reuktraining te bestellen.