Now Reading
Wat is ashwaganda? De werking en toepassing van dit mooie kruid op een rij

Wat is ashwaganda? De werking en toepassing van dit mooie kruid op een rij

Ashwaganda – Dit kruid is tijdens de verschillende opleidingen die ik volg (of heb gevolgd) al voorbij gekomen. Maar wat is ashwaganda precies?

Ashwaganda komt oorspronkelijk van een inheemse plant in India, Pakistan en Sri Lanka. De wortel van de plant wordt al eeuwenlang gebruikt, vooral binnen de traditionele ayurveda in India. Het mooie van ashwaganda vind ik het adaptogene effect. Het Latijnse woord ´adaptare´ betekent aanpassen. Kortgezegd kunnen adaptogenen hun functie aanpassen aan de behoefte van jouw lichaam op dat moment. Het kan helpen om de (hormonale) balans te herstellen en stimuleert je immuunsysteem. Je kunt ashwaganda gebruiken voor herstel na een ziekte, omje algehele conditie te verbeteren, bij acute of chronische stress en om je hormonale balans te verbeteren.

Het is zeker de moeite waard om alle bijzondere eigenschappen van ashwaganda zelf eens te onderzoeken.

Lees bijvoorbeeld deze blogs eens:

NB: Ashwaganda mag niet gebruikt worden in de zwangerschap en bij borstvoeding. Als je medicatie gebruikt is het raadzaam om niet zomaar kruiden, supplementen of etherische olien te gebruiken, maar eerst te (laten) onderzoeken of dit interactie heeft met de medicatie die je gebruikt.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top