Now Reading
Met deze tips bewaar je je zelfgemaakte producten het beste

Met deze tips bewaar je je zelfgemaakte producten het beste

Wist je dat het belangrijk is van welk materiaal je potjes, flesjes en rollers gemaakt zijn om je zelfgemaakte producten in te bewaren? Er zijn bijvoorbeeld verschillende kleuren glas. Als je doorzichtig glas gebruikt staat je product bloot aan zonlicht en dat kan ten koste gaan van de kwaliteit en houdbaarheid van je product. Zeker als je geen conserveermiddelen gebruikt.

Etherische olie wordt eigenlijk altijd in donkerkleurig glas verkocht, zodat de olie goed beschermd is. Eigenlijk kun je je homemade producten het beste in donker glas bewaren en dan is violetglas een goede keuze. Violetglas is een glassoort die zichtbaar licht tegenhoudt. Alleen onzichtbare lichtsoorten, zoals ultraviolet, worden doorgelaten. Hierdoor ontstaat een conserverende werking. Je product in violetglas wordt goed beschermd en blijft langer goed. Maar het glas is wel kostbaar. Groen en bruin glas kunnen wel licht van buiten doorlaten.

Ik heb een aantal potjes in huis van violetglas. Als ik een product maak waarin ik kostbare ingrediënten gebruik, kies ik voor het potje van violetglas. Ik heb ook bruin en donker glas in huis, voor producten die bijvoorbeeld in de koelkast blijven of niet direct in aanraking komen het licht. Doorzichtig glas gebruik ik vrijwel niet om producten in te bewaren. 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2020, all rights reserved text & photos,  Natuurmama
Scroll To Top